Публикация

УСБАЛО удължава конкурса за текст на песен в подкрепа на онкоболните

УСБАЛО удължава конкурса за текст на песен в подкрепа на онкоболните

Срокът за предложения за текст за песен на тема „Продължаваме“ в едноименната ни кампания ще бъде удължен до 23 септември включително. Очакваме вашите предложения на имейл prodyljavame@gmail.com. След това журито ще избере най-добрия и ще създаде мелодия за него.

Въпреки летните отпуски, досега в конкурса ни пристигнаха десет предложения

Само за изминалата седмица на електронната поща на конкурса prodyljavame@gmail.com дойдоха две нови. Заради това решихме да удължим срока с още три седмици, така че всеки желаещ да може да се включи в него.

Победителите ще получат шанса текстът им да стане песен, която Тони Димитрова ще изпее

и подари на всички хора с онкологични заболявания

 

В състава на журито, което ще избере най-добрия текст, влизат композиторът Ефтим Чакъров, музикантът Стефан Илиев и поетесата Маргарита Петкова.

 

Кампанията „Продължаваме“ се провежда с безвъзмездните усилия на десетки български творци. Сред тях са галеристът Бистра Стoйчева, композиторът Ефтим Чакъров, музикантът Стефан Илчев, поетесата Маргарита Петкова, художникът Димитър Анастасов и певицата Тони Димитрова.

Целта на инициативата е да превърне част от УСБАЛО в център за арт терапия

и да даде емоционална и психологическа подкрепа на пациентите и техните близки в пътя им за преодоляване на онкологичните заболявания.

Кампанията започна в края на май с откриването на изложба с над 300 картини

на близо 40 български художници в лечебното заведение. Успоредно с това обявихме и конкурса за текст за песен на тема „Продължаваме“.

Коментари