Публикация

В тежко състояние все още са четирима от пострадалите край Своге

В тежко състояние все още са четирима от пострадалите край Своге

Много тежко, с опасност за живота остава състоянието на мъжа, хоспитализиран в Клиниката по анестезиология, реанимация и интензивно лечение на УМБАЛ „Св. Анна“ в София след катастрофата край Своге, съобщиха от лечебното заведение.

 

При инцидента на 25 август загинаха 17 души, а 21 бяха ранени.

Без промяна остава и състоянието на три от жените, настанени в „Пирогов“

Те продължават да са на апаратна вентилация в Централната реанимация на спешната болница. Там е и още една от пострадалите, която беше оперирана от екипа на проф. Диян Енчев миналата седмица, уточняват от здравното заведение.

В Клиниката по неврохирургия е настанена друга пострадала

която в края на миналата седмица беше преведена от Централната реанимация. Пациентката е претърпяла операция, която е извършил екипът на проф. Николай Габровски. Лекарите определят процеса по възстановяването й като нормален. В следващите дни ще преценят дали е подходящо да бъде изписана. 

 

Шестата пострадала, която беше с черепно-мозъчна травма и лицево-челюстна травма, беше изписана от „Пирогов“ в края на миналата седмица и вече си е вкъщи.

 

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на CredoWeb. Изтеглете го безплатно от Google Play или App Store

Коментари