Публикация

Проф. Чавдар Славов е предложен за орден „Стара планина“

Проф. Чавдар Славов е предложен за орден „Стара планина“

Правителството прие решение, с което предлага на президента да издаде указ за награждаване на проф. д-р Чавдар Крумов Славов, д.м.н., с орден „Стара планина“ без лента - първа степен, без мечове, за изключително големите му заслуги за развитие на медицинската наука и практика в България и за съществените му постижения в областта на урологията.

 

Това съобщиха от Министерския съвет.

Проф. Чавдар Славов е доктор на медицинските науки и е един от най-изтъкнатите уролози у нас

Въвежда в урологичната практика над 10 диагностични и над 15 оперативни методики, разработва 320 научни труда, 16 монографии и учебници, 13 рационализации и изобретения.

Проф. Славов споделя натрупания огромен опит като клиницист и изследовател и чрез своята преподавателска дейност

 

Съществени са заслугите му за развитието на урологията в страната, за подготовката на високо специализирани медицински кадри, оптимизирането на организацията и мениджмънта в здравеопазването.

 

Удостояван е многократно с почетни звания и награди

 

като например „Лекар, на когото българите вярват“, Награда за принос в областта на хирургическите науки на името на проф. Параскев Стоянов, грамота „Благородно сърце“ и други.

 

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на CredoWeb. Изтеглете го безплатно от Google Play или App Store

 

Коментари

Истински се гордея с теб

Един достоен човек и лекар.

Браво, Учителю !