Публикация

Откриване на новата учебна академична 2018/2019 година в МУ - Пловдив: потапяне в атМУсферата: 16-17.09.2018

Откриване на новата учебна академична 2018/2019 година в МУ - Пловдив: потапяне в атМУсферата: 16-17.09.2018

След успешното приключване на интензивната Кандидатстудентска кампания`18 за прием Медицинският университет - Пловдив открива официално новата учебна година на 17-ти септември, 2018 г. от 11.000 часа пред Аудиторния комплекс (бул. Васил Априлов №15А).

 

За шеста поредна година ще се проведе и специалното събитие „Ден на ориентацията за първокурсници“, което традиционно организират действащите в МУ - Пловдив студентски организации: Студентски съвет, Асоциация на студентите по медицина, Българска Асоциация на студентите по дентална медицина, Асоциация на студентите по фармация в България.

   Тази година „Денят…“ прерасна в „Дни на ориентацията за първокурсниците“.

   


Събитието започва в неделя - 16.09. 2018 г. в 11.00 ч. - когато всички студенти от I-ви курс са поканени в Аудиторния комплекс, където на място от своите колеги-студенти от всички факултети на МУ-Пловдив ще получат най-полезната и важна информация за един първокурсник, за да се адаптират успешно и по-лесно в студентския живот и учебния процес в университета.

   Студентите от по-горните курсове ще предадат своя опит, знание и практически съвети на студентите-първокурсници от всички специалности, за да им помогнат за тяхното адекватно адаптиране към новата академична среда.

   Втората част от събитието на 17-ти септември (понеделник) също е наситена с приятни емоции и предизвикателства и включва отборна игра с мисии и куиз: първокурсниците ще обходят и опознаят всички базови места на територията на университета. Ще се запознаят с колеги - лектори, които ще разкажат много интересни и забавни неща от живота в университета. 

     Вечерта ще има коктейлно парти за „Добре дошли!“ на открито край басейна на парк-хотел „Санкт Петербург“. Там ще бъдат наградени и победителите в играта.

Главните организатори от Студентския съвет и асоциациите са осигурили за всеки първокурсник книжка „Пътеводител за първокурсника“ с ценна информация и помощ по много въпроси, които със сигурност вълнуват първокурсниците. 

Неформално мото на мероприятието -  „Да се потопим в атМУсферата“

 

Официалното тържествено откриване на академичната учебна година 2018/2019 ще бъде на 17-ти септември  от 11:00 часа пред Аудиторния комплекс на МУ-Пловдив. За отличен успех от кандидатстудентските изпити ще бъдат наградени студентите, приети с максимален бал 36.00: Здравко Иванов, Бетина Топалова, Виктория Карамилева, Катерина Михайлова -  и четиримата са от специалност „Медицина“.

 

Коментари