Публикация

Как да се спасим от пигметните петна след лятото

Как да се спасим от пигметните петна след лятото

 

Всички се радваме да слънцето, чувстваме се по-жизнени и енергични, когато лъчите му изпълнят деня ни. Но колкото полезно е то, топлейки Земята и стимулирайки живота, толкова и опасно е  – особено за кожата за лицето.

Безспорен е фактът, че

ултравиолетовият компонент (UV) на слънчевото лъчение  е водеща причина за появата на тъмни петна,

люспи, бръчки, увисване и изхабяване на кожата  – всичко това, което включва популярният термин фотоейджинг. Ако Ви е нужно доказателство за това какви са резултатите от  фотоейджинга върху кожата, поставете ръката си до вътрешната страна на бедрото си и ще забележите разликата. Резултатът от това, което наричаме “здравословен тен” не е бронзова кожа, а реално увреждане на жизнената ДНК в клетките на кожата. Това увреждане ускорява процеса на стареене. За щастие  той вече е почти напълно предотвратим.

Единият начин е превенцията срещу фотоейджинга чрез протекторни кремове. Предпазните мерки чрез висок слънцезащитен фактор са ефективни и задължителни за хората от всички възрастови групи.  

Това важи както за UVА, така и за UVВ лъчите

Вярно е, че UVА са по някакъв начин по-безопасни. Но силният взрив на UVА, който дава хубавия тен, предизвиква същите химически промени в кожата и в нейната ДНК, каквито предизвикват и UVВ лъчението. Някои салони за красота рекламират своите солариуми, като твърдят, че те произвеждат само UVА и следователно не са увреждащи. Това е опасно и невярно и подобна категоричност  може да причини сериозни продължителни увреждания на кожата и дори рак.

Другият начин за противодействие на фотоейджиенга са терапиите постфактум – избелващи, хидратиращи и връщащи жизнеността на кожата.

Могат да бъдат най-различни, но ефективна  комбинация от различни фитотерапии  се предлага на малко места.   

В кабинета фитокозметика Top Beauty се предлага серия от избелващи терапии.

Мощно средство за борба с нежеланата пигментация е комбинацията от Коджиева и Хиалуронова киселина плюс избелващ растителен комплекс

от Черница, корен от Женско биле, Скутелария и Мечо грозде. Тя разчита на ефекта на

плодовите киселини, които действат като ексфолианти върху пигментните петна и същевременно потискат активността на меланоцитите

Както знаем, меланинът е основният пигмент на кожата, който се образува от специализирани клетки меланоцити, разположени в базалния слой на епидермиса. Точно този пигмент е причината кафеникавия цвят на петната. Няма меланин – няма пигментация.

Плодовите киселини не са безопасни и концентрацията и комбинацията им се определят само от фитотерапевт

Високопрофесионална помощ при петна от слънцето може да получите в  Top Beauty salon (http://topbeautysalon.eu/),

където ще Ви консулира фитотерапевтът Ж. Амин (Чарли).

Само сега е актуална промоцията 3 избелващи терапии с цена 45 лв., а четвъртата безплатно.

Коментари