Публикация

Проект в Словакия с наше участие

Проект в Словакия с наше участие

Какво е социално предприемачество – това научиха 6-ма наши участници в проект в Словакия. Те разбраха, че това е различен, социален начин на икономическа активност (правене на бизнес, стопанска дейност), която смесва находчивостта на бизнеса със социална мисия, решаването на важни за общността и хората социални и икономически цели.

 


Те вече знаят, че социални предприятия съществуват и имат място във всички сфери на стопанската дейност - производство на всякакви стоки и предоставянето на различни услуги.


За проекта в Словакия участниците казаха, че ще запомнят как споделят всеки един незабравим миг с хора, които не си познавал преди дни и които ти стават толкова близки.

Забавлявахме се много и научихме много нови неща. Не се усеща езикова бариера, въпреки че се говорят няколко различни езика.

Проектът обогати участниците, научи ги на повече толерантност и разбиране. Проектите Еразмус+ са подходящи за всички млади хора, защото дават възможност да се докоснеш до нови традиции, култури и емоции.

Проектите Еразмус+ са нещо много хубаво, защото са интересни и ползотворни. Хората са отворени към нови запознанства, бързо ти стават приятели.

След проекта всички говорят още по-свободно английски.

Младежките обмени носят не само позитивни емоции, но те поставят в среда, която не съществува нито на екскурзия, нито на почивка, никъде.

Коментари