Публикация

Професор Никола Владов с отличие от престижен международен форум

Професор Никола Владов с отличие от престижен международен форум

Професор Никола Владов, ръководител на Клиника по чернодробно-панкреатична и трансплантационна хирургия към ВМА, бе удостоен със сертификат за почетно членство от румънската Асоциация по чернодробно-панкреатична хирургия и трансплантология.

 

По време на националния конгрес на Асоциацията, провел се в периода 19-22 септември 2018 година в град Клуж, Румъния, проф. Владов изнесе пред колегите си лекция на тема „Приложения на лапароскопската чернодробна хирургия в практиката”.

 

В рамките на престижния форум домакините представиха своя опит в чернодробно-панкреатичната хирургия, обмениха новости с колегите си от България, Молдова, Сърбия и Франция. Изнесена беше и статистика за чернодробните трансплантации, които се правят годишно в страната.

 

Домакините изтъкнаха, че при тях тази интервенция вече е рутинна процедура – ниво, с което България - и в частност екипите на ВМА - също могат да се похвалят.

Коментари

Поздравления! Пожелавам да бъде жив и здрав,за да съхрани енергията и опита,които носи в себе си и да ги предаде на по-младите.