Публикация

Инвестиция в бъдещето: Млад уролог от ВМА с престижен сертификат от международен форум

Инвестиция в бъдещето: Млад уролог от ВМА с престижен сертификат от международен форум

Военномедицинска академия за пореден път демонстрира своя стремеж към създаване, изграждане и поддържане на високи, отговарящи на европейските, стандарти в подготовката на своите кадри и в грижата за своите пациенти.

Доказателство за това е участието на асистент д-р Стефан Христофоров от Катедрата по урология и нефрология, с ръководител проф. д-р Илия Салтиров дмн, в обучение в международно признатата университетска Royal Free Hospital, град Лондон, Великобритания.

Двудневният форум бе предназначен изцяло за млади лекари и специалисти, желаещи да се развиват в областта на ендоурологията и минималноинвазиванта хирургия. Тема на курса с ръководител д-р Leye Ajayi бе „Supine PCNL and ECIRS ” при пациенти с бъбречно-каменна болест.

Научната програма на форума включваше лекции, дискусии на интересни клинични случаи от практиката, операции на живо, следоперативни усложнения и ограничения на процедурите. 

На събитието бяха представени техническите възможности на медицинската апаратура и консумативи използвани при лечението на уролитиазата.

В курса взеха участие и представители от Полша и Южна Африка, което даде възможност за обмяна на опит и дискутабилни теми относно диагностиката, лечението и профилактиката на бъбречно-каменната болест. С любезното съдействие на болницата, д-р Ajayi и неговия професионален екип, бяха демонстрирани на живо различни оперативни техники - перкутанни нефролитотрипсии (PCNL), флексибилни уретерореноскопии (fURS/RIRS), както и комбинирана интраренална хирургия (ECIRS), за лечение на урологичните заболявания.

Участниците от проведения форум бяха отличени с престижни международни сертификати.

Коментари