Публикация

Първокурсници получиха Щафетата на познанието

Първокурсници получиха Щафетата на познанието

За първи път първокурсниците, които са приети с максимален бал и пълни шестици на приемните изпити в Медицински университет-Пловдив, получиха „Щафетата на познанието“.

 

Това се случи по време на церемонията по откриването на новата учебна година, на която МУ-Пловдив постави началото на нова традиция – символично предаване на „Щафетата на познанието“. Статуетката, изобразяваща свитък на познанието и храм с ключалка към науката, е дело на скулптора Веселин Ламбрев. Тя ще бъде предавана от поколение на поколение всяка година на постъпилите с най-висок бал в университета. 


Догодина сегашните първокурсници ще предадат „Щафетата на познанието“ на новите отличници. „Пожелаваме на новите студенти стремежът към знание да им помогне да отключат храма на науката и да заразяват с ентусиазъм, трудолюбие и отдаденост”, съобщиха от ръководството на Медицински университет-Пловдив. 


Тази година са приети над 1100 първокурсници, които ще се обучават в 6 магистърски и 11 бакалавърски програми. Приветствие от страна на първокурсниците изнесе един от отличниците - Здравко Иванов, а от страна на чуждестранните студенти - Саткарн Шергил, който е студент по медицина в пети курс и е от Великобритания.
Церемонията по откриване на учебната година беше водена от зам.-ректора по учебна дейност проф. д-р Мария Куклева.

Коментари