Публикация

Семинар за новите тенденции в спешната помощ

Семинар за новите тенденции в спешната помощ

Възможни практически решения и по-добро сътрудничество в сферата на спешната помощ бяха обсъдени по време на семинар на тема „Спешната медицинска помощ като основа на съвременното здравеопазване“. Събитието беше организирано от Министерството на здравеопазването съвместно с JASPERS – мрежа за партньорство между Европейската комисия, Европейската инвестиционна банка и Европейската банка за възстановяване и развитие за предоставяне на съвместна техническа помощ за подкрепа на проекти в европейските региони.

 

Във фокуса бяха дискусиите относно

добрите практики и новите тенденции в спешната медицинска помощ

инфраструктурата и ресурсите, възможностите за по-добро сътрудничество между спешната медицинска помощ, първичната грижа и болничния сектор.

 

По време на форума бяха представени различни

начини за управление и разпределяне на постъпилите спешни сигнали

както и какви трябва да бъдат информационните системи, поддържащи системата на спешната медицинска помощ.

 

В събитието взеха участие зам.-министърът на здравеопазването Жени Начева, експерти от МЗ, д-р Иван Маджаров – председател на УС на Българския лекарски съюз, водещи специалисти в областта на спешната медицинска помощ, първичната и болничната медицинска помощ от България, Румъния, Сърбия, Македония, медицински специалисти и експерти от JASPERS и директори на центрове за спешна медицинска помощ от цялата страна.

 

С презентациите на участниците може да се запознаете в прикачените файлове.

Прикачени файлове

pdf
Министерство на здравеопазването
pdf
Д-р Ярослав Гучва
pdf
д-р Богдан Оприта
pdf
Проф. Джордж Крукс
pdf
SAS Redesign

Коментари