Публикация

Детско отделение на 4 години

Детско отделение на 4 години

Детско отделение в МБАЛ „Централ Хоспитал“ в Пловдив отпразнува своя четвърти рожден ден с торта и куп поздравления от малките пациенти и техните родители.

Навръх празника си екипът стартира и поредната профилактична кампания – консултации за деца и тийнейджъри с наднормено тегло, която ще продължи до края на октомври. Всички, които желаят да получат съвети от специалистите, могат да си запишат час направят на тел: 0877/491-701, заяви зам.-завеждащият и детски ендокринолог д-р Анелия Балабанова.

За 4 години в отделението са прегледани близо 50 000 деца с най-различни диагнози, а 5000 са лекувани в стационара. Педиатрията в болница „Централ Хоспитал“ работи денонощно всеки ден без изключение. На разположение на пациентите са висококвалифицирани специалисти, които могат да им окажат спешна и неотложна помощ, част от нашия екип е и бившият шеф на Детска клиника в УМБАЛ „Св. Георги“ в Пловдив проф. д-р Борис Бойкинов, припомни началникът д-р Александър Ангелов.

Медиците освен с доброто си отношение към децата, са известни още и с постоянните профилактични кампании, които провеждат – срещу вирусните и респираторни заболявания, алергиите, бъбречните и нефрологични проблеми.

Щастливи сме, че за 4 години успяхме да изградим огромно доверие сред пациентите, което е в резултат и на факта, че сме част от високоспециализиран болничен комплекс и разчитаме на колегите от другите отделения във верига „Медлайн-Централ Хоспитал“ в Пловдив.

 

 

Коментари