Публикация

Д-р Петко Карагьозов изнесе лекция и уъркшоп пред повече от 500 участници в научен форум в Кайро

Д-р Петко Карагьозов изнесе лекция и уъркшоп пред повече от 500 участници в научен форум в Кайро

Началникът на Отделението по интервенционална гастроентерология д-р Петко Карагьозов изнесе лекция и практическо обучение за работа с технологията SpyGlass на Десетата годишната конференция на Националния институт за изследвания в сферата на хепатологията и тропическата медицина в Кайро.

 

Д-р Карагьозов представи опита на Отделението по интервенционална гастроентерология пред близо 500 присъстващи в конгресния център.

В практическата част от обучението бяха включени три сложни клинични случаи на пациенти с жлъчно-панкреатични заболявания

Първият беше на пациент със стеноза (стеснение) на жлъчния канал с неясен произход.
При другите два случая беше приложено ендоскопско лечение на камъни с особено голям размер в жлъчните пътища, като и при трите случая диагностичните и терапевтични процедури бяха надградени с модерната система за холангио и панкреатоскопия – Spy Glass DS.

За мен участието в този форум беше изключително предизвикателство – за всеки би било. Първата част се състоеше от 45-минутна лекция, последвана от близо едночасова дискусия, а в следобедните часове с ендоскопския екип на Института извършихме поредица от процедури, които се излъчваха на живо както в самата болница, така и в зала в конферентния център

- обясни д-р Петко Карагьозов.

Д-р Карагьозов е сертифициран обучител на системата Spy Glass DS за страните от Източна Европа

 

и един от най-опитните интервенционални ендоскописти, които използват високоспециализираната техника.

Коментари