Публикация

Почернените майки: Искаме адекватна държава!

Почернените майки: Искаме адекватна държава!

 

Много майки, много деца и много хора с увреждания не дочакаха днешния ден. Ние сме тук заради тях. И ще продължим да сме тук заради тях. Заради нас и заради вас! За адекватна държава!

 

Родителите на деца с увреждания, почернените майки и покрепящи ги затвориха вчера възловото кръстовище на Орлов мост, за да припомнят на управляващите, че са все още тук и нямат никакво намерение да абдикират от исканията си.

Протестът "Системата ни убива"

започна от "Народното събрание", където се опитаха да събудят народните представители и да върнат вниманието си към проблемите им. 

Припомняме, че протестите на майки на деца с увреждания поставиха началоот си през 2015-а година. Тогава те осъзнаха, че ако не вземат нещата в свои ръзе, децата им са обречени. За три години бяха организирани 8 протеста и безброй палаткови лагери в различни градове от страната.

 

Реформа тук и сега. Много ни лъгахте. Много закъсняхте. Много ни ядосахте!

Заявиха майките, подчертавайки, че това е само началото и, че неудобството, което създават със затваряне на ключов пътен възел е нищо в сравнение с "неудобствата", които системата създава на тях. 

Днес те излязоха с открито обръщение към премиера Бойко Борисов:

публикуваме го без редакторска намеса

 

Уважаеми г-н Премиер, Бойко Борисов (Boyko Borissov)

 

Вече сте смешен с тези обещани 150 милиона, които предлагате да изсипете в бездънната яма, наречена социална политика за хора с увреждания, която реално до тях не достига! 
Това ли е най-доброто, което сте способен да направите в резултат на исканията за адекватна подкрепа и независим живот на тези хора?

Това ли е Вашият модел за ефективно разходване на бюджетните средства, събрани от нашите, на всички данъкоплатци, джобове? Докога ще залъгвате същите тези данъкоплатци, че харчите парите им за „хората в нужда“, а ще продължавате да държите на гърба на всички тях гилдия от представители на платени организации (за милиони годишно) и да разпилявате оскъдния бюджетен ресурс в излишна администрация, обогатяване на излишни посредници-доставчици на помощни средства и прочие излишни дейности?

Докога същите тези данъкоплатци ще отделят от собствените си средства, за да подкрепят хората с увреждания, за които Вие така добре сте се погрижил?

Докога Вашите министри ще работят като орел, рак и щука, само и само да прехвърлят горещата топка на отговорността за извършване на адекватни реформи, които ще спрат източването на системата?

Твърде дълго Ви го позволявахме! Повече не можем да го допускаме!

 

 

На нашата фейсбук страница можете да гледате прекия репортаж, който излъчихме в реално време от протеста

Коментари