Публикация

Нови продукти за депигментация бяха представени пред водещи козметици и дерматолози от цялата страна

Нови продукти за депигментация бяха представени пред водещи козметици и дерматолози от цялата страна

Ежегодното обучение на българското представителство на Mesoestetic Pharma Group - испанския лидер в областта на естетичната медицина, се проведе в хотел „Форум“ в София. Темата на семинара, предназначен за действащи козметици, лекари по естетична медицина и дерматолози, беше „Инвазивни и неинвазивни медицински решения за реконструиране и контрол на пигментации, акне и възобновяване на кожата“. Участие взеха повече от 80 специалисти от цялата страна, някои от които работят с продуктите на Mesoestetic от години, а други – тепърва се запознават с предимствата на испанската марка. Госпожа Грети Гарсия, официален представител на Mesoestetic в България, посрещна лично всички участници.

 

Специални гости и водещи на обучението бяха Оксана Шадрина, международен обучител на Мesoestetic, и доц. Соня Вълкова, специалист по кожни болести, преподавател към Медицинския университет в Плевен, дългогодишен партньор на mesoestetic в България и доказан експерт в областта на естетичната дерматология.

 

През първия ден на обучението интерес предизвикаха най-новите решения на испанската марка за хиперпигментирана кожа, мелазма и акне. Бяха разгледани основните характеристики на линиите Cosmelan и Acnelan, както и особеностите на тяхното приложение в зависимост от типа кожа и други фактори.

„Всяка година Mesoestetic Pharma Group инвестира 40 процента от своята печалба в проучване и създаване на нови продукти. Тази година представяме нови решения за третиране на хиперпигментирана кожа – серията Cosmelan“

сподели Оксана Шадрина. Тя разясни, че става въпрос както за професионални процедури, така и за продукти за домашна грижа, която е ключов елемент от цялостната терапия. Беше подчертано значението на индивидуалните програми, съставени спрямо нуждите на всеки клиент.

 

Вторият ден от обучението посрещна участниците с подробна информация относно третирането на околоочния контур и най-новите решения на Mesoestetic против бръчки, кръгове под очите и торбички. Доц. Вълкова запозна участниците с основните характеристики и новите тенденции в областта на микронидълинга. Голям интерес предизвика иновативният  уред m.pen pro, който позволява прецизно въвеждане на активните съставки в кожата чрез много точно дозиране на количеството и дълбочината на проникване – фактори от първостепенно значение за ефикасността и безопасността на процедурата.

 

Акцент в програмата и през двата дни бяха практическите демонстрации, осъществени от Оксана Шадрина и доц. Соня Вълкова. Участниците имаха възможността да видят в действие продуктите и терапиите на Mesoestetic и да зададат своите въпроси относно най-ефективното им приложение.

„Изключително доволна съм от работата си с продуктите на Mesoestetic – това е марка, която дава решения на различни кожни проблеми и видими резултати дори след първата процедура. За мен винаги е удоволствие да участвам в обученията на Mesoestetic България – винаги имаме какво да надграждаме в знанията си“

сподели Елеонора Костадинова, собственик на салони за красота „Елинор“, гр. София. Обучението протече при голям интерес от страна на участниците, които получиха специални сертификати за работа с представените продукти и терапии.

 

Повече за Mesoestetic България можете да научите на: http://mesoestetic.bg/

Коментари