Публикация

Медицинска лаборатория „ЛИНА” подема кампания „Заедно в борбата срещу рака”

Медицинска лаборатория „ЛИНА” подема кампания „Заедно в борбата срещу рака”

Почти всеки от нас има роднина или приятел, когото подкрепя в битката срещу рака. Зад статистиката с онкоболни  в България стоят съдбите на  350 000 майки, бащи, дъщери и синове. Зад сухите цифри се крият  нечии любими хора, които заслужават да бъдат с близките си по-дълго, а за  постигане на тази цел основна роля има профилактиката.

И днес единственият начин за справяне с рака остава навременното диагностициране, което е ключово за благоприятния  изход  на лечението.  Затова медицинска лаборатория „ЛИНА” организира кампания, насочена и към двата пола.  Тя се провежда през месец октомври 2018г. в самостоятелните филиали на лабораторията в областите Бургас, Варна и Ямбол и включва туморни маркери за най-разпространените онко заболявания: CA 15-3 (на млечна жлеза), CA 125 (на яйчници), PSA (на простатна жлеза) и CA 19-9 (на панкреас и дебело черво). Последният туморен маркер е подходящ както за мъже, така и за жени. По време на кампанията всяко от изследванията е на намалена цена от 8лв. вместо стандартните 17лв. Таксата манипулация е 2лв. 

 

От лаборатория „ЛИНА” обръщат внимание, че туморните маркери  допълват данните, получени от биопсията, ехографията или хистологичното изследване, а при вече започнало лечение са показател за неговата ефективност. Резултатите от тях задължително трябва да се тълкуват от специалист.  

Повече за другите профилактични кампании на „ЛИНА” може да откриете на сайта www.lina-bg.com.

Коментари