Публикация

Д-р Ива Гаврилова от УСБАЛО грабна наградата за принос в онкологията на МОРЕ 2018

Д-р Ива Гаврилова от УСБАЛО грабна наградата за принос в онкологията на  МОРЕ 2018

Онкохирургът д-р Ива Гаврилова от УСБАЛО грабна наградата за принос в клиничната онкология на  IX национална онкологична конференция Мултидисциплинарни онкологични разговори и екстракти (МОРЕ) 2018. Тя преодоля конкуренцията на другите двама номинирани - интервенционалният рентгенолог д-р Станимир Сираков от УМБАЛ "Св. Ив. Рилски" и на оториноларинголога д-р Тодор Попов от УМБАЛ "Царица Иоанна-ИСУЛ".

Повод за наградата е проектът за проучване на редките злокачествени кожни болести, в това число и невроендокринните тумори.

"Идеята бе да подпомогнем колегите, които се занимават специализирано и целенасочено с тези редки заболявания  - създадохме критерии за експертен център и много мащабна програма за справяне с проблема", сподели д-р Гаврилова.

Наградата бе връчена от миналогодишният носител на отличието доц. д-р Весела Иванова. Тя включва парична сума и статуетка с образа на древния тракийски бог Дарзалас, символ на МОРЕ. Победителката бе излъчена чрез тайно електронно гласуване от членовете на Научния комитет и на експертните бордове на форума.

 

 

Коментари