Публикация

От 8 до 13 октомври МУ-Плевен е домакин на традиционния младежки научен форум за студенти и млади лекари

От 8 до 13 октомври МУ-Плевен е домакин на традиционния младежки научен форум за студенти и млади лекари

 

XVI Международна медицинска научна конференция за студенти и млади лекари (MDSC),   ще се проведе от 8 до 13 октомври (понеделник - събота) 2018г. в Университетски Телекомуникационен Ендоскопски Център на МУ-Плевен.

С мотото “Nothing to fear”, отново се акцентира върху най-новите постижения в областта на медицината и фармацията, ще се наблегне  върху новостите при оказване на спешна медицинска помощ при екстремни състояния и ще се отвори поле за дискусия върху иновативни подходи в медицинското образование, наука и практика. 

За четвърта поредна година конференцията ще стартира на 8-9 октомври 2018г. с „Есенно училище по Иновации в медицината“, на следните теми:

 

На 8 октомври 2018 г. – „ADVANCED TRAUMA LIFE SUPPORT“, с модератори д-р Борис Таблов (Клиника по Анестезиология и интензивно лечение, Клиника Рупинер, Нойрупин. Германия), д-р Емил Филипов, д-р Добромир Нгуен (Клиника по Пропедевтика на хирургическите болести, УМБАЛ „Д-р Георги Странски“, Плевен, България) и д-р Иван Малкодански (Клиника по Анестезиология и интензивно лечение, УМБАЛ „Св. Марина“, Плевен, България).

 

На 9 октомври 2018 г. – „Изкуството в лицевата реконструкция“ с модератор проф. Партха Вайда, д.м., преподавател в  Университета John Moores, Ливърпул, Великобритания консултант по Пластична, реконструктивна и естетическа хирургия, директор на организацията „Хирургичното изкуство“. Лекцията ще бъде последвана от официалната церемония по откриването на конференцията от 16 ч, която ще завърши с академичната лекция на проф. д-р Дейвид Уилиям Кранстън MB, ChB, MA D.Phil., FRCS, професор по хирургия към Катедрата „Хирургически науки“, Нъфийлд, Оксфордски университет, почетен консултант по урология в Университетска болница Оксфорд.

 

На 10 октомври 2018 г. - участниците  ще могат да се запознаят с възможностите за мобилност по Международна програма „ЕРАЗЪМ ­­+“, които ще бъдат представени от проф. д-р Савелина Поповска, д.м.н., зам. – ректор по Международно сътрудничество и Николина Ангелова, от Център за евроинтеграция и международно сътрудничество при МУ-Плевен. Програмата ще продължи с две кратки лекции – Прицелна терапия за лечение на HER2+ рак на гърдата: 20 години на смели иновации, със съдействието на Рош България и  #WeAreTogether в борбата с акнето, със съдействието на Лаборатории Биодерма, България.

 

На 11 октомври 2018 г.  - програмата включва  лекция, изнесена от д-р Зул Мирза, Консултант по спешна медицина в болница Челси и Уестминистер, Фондация NHS, почетен старши клиничен лектор, Imperial College School of Medicine, Лондон, Великобритания, на тема: Травма при бременни и деца.

Ще бъде проведен семинар с д-р Димо Станчев, президент на Българската асоциация по психотерапия, на който ще бъдат изложени Психологическите аспекти на страха и адаптацията към взимането на решения при спешни ситуации в ежедневната медицинска практика.

 

На 12 октомври 2018 г., - ще бъдат изнесени лекции от видни представители на медицинската наука и академичната общност у нас и в чужбина, сред които:

-          Д-р Кеничиро Хасуми, Токио, Япония, основател на Международна изследователска фондация Хасуми – България и Доктор хонорис кауза на МУ-Плевен, ще представи на 12 октомври 2018 г. академична лекция на тема: “Предварителни изходи от осем случая на пациенти в IV стадий на рак, лекувани с IDC интратуморно инжектиране,комбинирано със стандартна антитуморна терапия  ”. Д-р Хасуми в пионер в изследването и приложението на терапевтични противоракови ваксини чрез инжектиране на култивирани автоложни дендритни клетки за стимулиране на терапевтичен имунен отговор при онкологични заболявания. 

-          Проф. д-р Дийн Манн, факултет „Медицина“, Университет Мериленд, Балтимор, САЩ, ще представи академична лекция на тема „Имунни отговори, насочени към туморни антигени и антитела при пациенти с напреднали злокачествени заболявания, лекувани според HITV протокол, който съчетава имунотерапия със стандартна лъчетерапия.“

-          Д-р Галя Атанасова, д.м. от Клиниката по Вътрешни болести към Медицински университет Плевен, ще представи пленарна лекция на тема „ЕКГ методи за скрининг на злокачествените заболявания“.

-          Д-р Томас Филипич, специалист по лазерна хирургия от Виена, Австрия, ще отговори на въпроса: Лазерен супер инструмент-какво да очакваме?

-          Доц. д-р Емил Гачев, д.м. от катедра Катедра „Клинична фармакология и терапия“, Медицински университет – София ще се включи с пленарна лекция на тема: „Истински еквивалентни ли са биоеквивалентните лекарства?“.

 

В рамките на форума е предвидена поредица от паралелни работни срещи с изцяло  практическа насоченост, в хода на които под ръководството на лекари-специалисти, участниците ще усъвършенстват уменията си в областта на хирургичните шевове, гипсова превръзка, кардиопулмоналната ресусцитация, ултразвуковата диагностика и др.
      

Регистрацията на участниците стартира на 08 октомври 2018 от 09:00 ч. Каним всички желаещи да се регистрират на място в дните на конференцията в ТЕЛЕЦ на МУ-Плевен.

 

За повече информация относно регистрацията и организирането на допълнителни инициативи посетете официалния уебсайт на конференцията: http://mdsc.mu-pleven.bg

 

ОЧАКВАМЕ ВИ!

Организационен комитет на XVI MDSC

Вижте програмата в прикачения файл: 

 

 

Прикачени файлове

pdf

Коментари