Публикация

С успех се увенча конференцията „Анатомия на бизнеса” проведена в МУ-Плевен

С успех се увенча конференцията „Анатомия на бизнеса” проведена в МУ-Плевен

На 29-ти септември в зала „Амброаз Паре” на Медицински университет – Плевен се проведе първата по рода си в град Плевен бизнес конференция „Анатомия на бизнеса”. За нея се бяха регистрирали над 90 посетителя от цялата страна, а лекторите бяха 10 на брой. Събитието започна с приветствие на заместник кмета на град Плевен – Милен Яков. Той поздрави организаторите, заяви положителното отношение на Общината към конференцията и насърчи събралите се и за подобен тип събития в бъдеще, които да се провеждат на територията на град Плевен.

От страна на Медицински университет – Плевен, партньор на събитието, се изяви д-р Хюлия Ферадова. Тя метафорично направи дисекция на съвременната медицина и разказа за симбиозата между науката, иновациите и бизнеса.

Невен Дилков говори за първи стъпки в бизнеса и предприемачество, а Темелко Дечев предостави на публиката информация за различни бизнес модели, които базирано на неговия опит са довели до успех или пък до провал.

Всички лектори бяха вдъхновяващи, енергични, презентациите им се водеха от реакцията на посетителите в залата и това, което искаха присъстващите да чуят и разберат най-добре.

Конференцията продължи Туньо Зафер, който дори направи изключително интересна съпоставка между бизнес моделите в България и чужбина и изложи позитивите и негативите на двата модела.

Георги Малчев също прикова интереса на публиката с харизматичната си натура и начин на презентиране. Той говори за това колко е важна обратната връзка в бизнес отношенията и как да я обработваме правилно и в съответствие с темата, тези които слушаха и отговаряха най-активно, бяха възнаградени със сладка изненада.

Основателят на „Интелект” Ваня Ананиева представи изключително сърцата лекция. Тя определено успя да вдъхнови и дори просълзи една голяма част от посетителите. Ваня призова младите да преследват мечтите си, да вярват в себе си и способностите си и с примери от личния живот успя да им докаже, че и най-смелите им желания могат да станат реалност.

Последваха бизнес уъркшоп на Стефан Данчев и лекция на Тодор Митов, който представи възможностите, които програмата Еразъм предлага на млади предприемачи и на вече утвърдени компании.

Какво означава Ц.И.П.У.Р.А П.Р.Я.С.Н.А разказа Натанаил Стефанов и презентира по интересен начин правилата за бизнес етикет.

Подобаващо закриване направи Александър Дурчев с изключително честна, завладяваща лекция, изцяло базирана на опита му. От него разбрахме че със сигурност в един момент ще се провалим в начинанията си и ще това е нещо напълно естествено и нормално, но важното е да анализираме ситуацията и да продължим напред с пълни сили.

След края на последната лекция в 18.30 часа и конференция продължила повече от 10 часа, залата продължаваше да бъде пълна.

В заключение, президента на JCI Плевен Георги Прусийски, от свое име и името на екипа си, изказа благодарност към всички присъстващи – публика и лектори и намерение това да не е последното събитие от този тип в град Плевен.

 

 

 

Коментари