Публикация

Зверското убийство на Виктория Маринова изправи ЕК на нокти: Тя е третият журналист убит за година

Зверското убийство на Виктория Маринова изправи ЕК на нокти: Тя е третият журналист убит за година

Търпението приключи!!!
Виктория Маринова, разследващ журналист, майка на първокласничка, нечия съпруга, дъщеря и близък приятел беше брутално изнасилена, обезобразена и убита в Русе.
Последният брой от предаването ѝ "Детектор", излъчвано по русенската TVN, беше посветен на скандала ДжиПи/ГеПи Гейт.
Побързаха да кажат, че убийството й няма нищо общо с работата ѝ, сигурно ще намерят и нужния "клошар" да поеме вината!
Но ние отказваме да приемем тази смърт за случайна. Тя просто е последният (а вероятно само поредният) случай на насилие и репресии срещу журналисти в разпадащата ни се държава. 
Журналисти, които отказват да се впишат в подблейващото стадо дръжки на микрофони, посветило кариерите си на услуги към властта.

Виктория не беше от тях!

 

В понеделник, в 18:30, елате пред църквата "Св. Неделя" да запалим по свещ в нейна памет и да напомним, че има още живи и непримирими граждани и журналисти и, ако ще действат все по този начин, бързо ще си намерят майстора!
Нека скръбта ви се превърне в гняв, забравете различията!

 

Това са думите, с които организаторите на бдението в памет на жестоко убитата журналистка Виктория Маринова, призовават българската общественост.

 

Виктория е разследващ журналист, съпруга и майка, и

 

зверското й убийство

разтърси не само България, но и света. Хипотезите за престъплението са няколко, като не се изключва и младата жена да е засегнала професионално нечии интереси. Според различни източници, претендиращи за информираност, това е най-вероятният мотив.

Припомняме, че младата жена беше нападната, изнасилена и жестоко убита в събота, 6 октомври, в Русe, докато е спортувала в парка.

Ужасèн съм да науча за убийството на журналист, който е разследвал корупция в България!

написа в профила си в Туитър Ги Верхофстат, председател на групата на Алианса на либералите и демократите за Европа в ЕП, евродепутат от Белгия от 2009 г. и министър-председател на страната от 1999 до 2008 г.

 

Председателят на групата на ЕНП Манфред Вебер също сподели в социалната мрежа своя шок :

Моите мисли са със семейството ѝ. Тя е третият журналист, убит в ЕС за една година

 

Европейската комисия настоява българските власти да направят спешно разследване.

 

NHI изразява своята съпричастност към близките на убитата журналистка и също отказва да приеме жестокото убийство за случайно престъпление. Няма случайни зверства!

Коментари