Публикация

Световни лектори ще обучават млади лекари как се пише научна статия

Световни лектори ще обучават млади лекари как се пише научна статия

Световноизвестни лектори ще обучават наши специализанти и млади лекари как се пише научна статия. Трейнингът ще се проведе в рамките на научното събитие „How to Write an Article: The Editors’ Experience” на 19 и 20-ти октомври в Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда.

То се организира от Radiology Together с подкрепата на Българското Дружество по Кардиоторакална Рентгенология.

Обучението е насочено към специализанти и млади лекари от всички специалности,

като целта е да сe усъвършенстват способностите им за създаване на научна работа в областта на медицината, включително абстракти, статии и проучвания, обясни проф. Галина Кирова, началник на Клиниката по образна диагностика. 

Регистрацията е отворена и за студенти, които проявяват интерес към темата и искат да подобрят академичното си писане, като

студентите могат да се регистрират при преференциални условия

В продължение на два дни участниците ще могат да посетят сесии с фокус върху клиничните проучвания, намирането, четенето и разбирането на специализирана медицинска литература, планиране на дизайна на медицинскo изследване, биостатистиката и други. За по-активните са организирани и интерактивни уъркшопи, които ще им покажат как да подготвят и редактират своите ръкописи.

Конферентната програма разглежда различни аспекти в научната работа в сферата на медицината, обединявайки опита на лектори с различни компетенции и научни търсения като проф. Розмарин Влигенхарт, проф. Наонори Кодате, д-р Борислав Борисов, Боряна Остин и др.

 

Цялата програма на събитието и форма за регистрация можете да намерите на:

https://radiologytogether.eu/

 

Лиляна Филипова

Коментари