Публикация

Затяга се контролът върху лекарствата в онкоболницата в Благоевград

Затяга се контролът върху лекарствата в онкоболницата в Благоевград

Контролът по доставките, изписването и използването на онколекарства в болница „Св. Мина“ в Благоевград ще бъде драстично завишен.

 

Това заяви директорът на лечебното заведение д-р Георги Георгиев, цитиран от БНР.

 

От Общината като принципал ще изчакат резултатите от разследването на схемите за злоупотреба със скъпи медикаменти, след което също ще вземат мерки, като

не е изключена и смяна на ръководството

При акцията на ГДБОП и специализираната прокуратура в края на миналата седмица по подозрения за участие в организирана престъпна група за търговия със скъпи лекарства беше задържана Светлана Тюлекова, клиничен фармацевт от онкологичната болница в Благоевград. В момента тя е под домашен арест. И макар че здравното заведение възстанови нормалния си ритъм на работа, ситуацията е напрегната, признава директорът.

 

Д-р Георгиев е категоричен, че

и за миг не е направен компромис с лечението и живота на пациентите

Опитваме се да се съвземем. За всички е голям шок и най-важното е да продължим да обслужваме пациентите си, така че да не бъдат опорочавани техните терапии

 

Директорът на болница "Св. Мина" изтъкна, че

нищо не е подсказвало, че има злоупотреби с лекарства за раково болните пациенти

 

Най-важното в момента е да не се подлага на риск съществуването на онкоболницата, която макар и общинска, приема пациенти от цяла Югозападна България, каза кметът на Благоевград Атанас Камбитов, също лекар по професия.

 

Той обаче призна, че неприятният случай ще повлияе при взимането на решение за управлението на здравното заведение, тъй като договорът на директора на болницата вече е изтекъл.

Коментари