Публикация

Гласувайте - лятно или зимно часово време

Гласувайте - лятно или зимно часово време

Кое часово време да избере България - лятното или зимното. Можем да да дадем своето мнение на сайта на Министерски съвет до 11 октомври 2018 г.

ГЛАСУВАЙ

 

 

За да изпратите своята позиция на консултативната комисия, трябва да влезете в сайта на МС с потребителско име и парола. Ако нямате такива, регистрацията отнема по-малко от минута, но се изисква активация от имейл, така че е важно да се попълни активен имейл адрес.

 

Април 2019 г. е срокът, до който всяка европейска държава трябва да реши кое часово време избира. Вицепремиерът Томислав Дончев призова хората да гласуват, като самият той сподели, че е избрал лятното часово време. 

 

Мнението на учените

Хронобиологът Тил Рьонеберг от института за медицина и психология към Университета в Мюнхен предупреди, че ако часовниците останат на лятно време, това ще се отрази много зле на европейските граждани. Те ще оглупеят и надебелеят, според ученият. Ще създаде предпоставка за увеличаване на риска от сериозни депресии, сърдечно-съдови проблеми, проблеми със съня, затлъстяване, диабет.

 

Българско проучване сочи, че лятното часово време  у нас пести енергията, която АЕЦ „Козлодуй" произвежда за 12 часа при пълна мощност. Разделено на всеки от нас се оказва, че това са 54 стотинки на човек за една година. Лятното часово време ни осигурява и повече светли часове в активната час от деня особено през летните месеци.

 

Коментари

Естественото разбира се! Истинското! То е създадено от природата.