Публикация

7000 лева като стипендии за пловдивските студенти предоставят от благотворителен клуб

7000 лева като стипендии за пловдивските студенти предоставят от благотворителен клуб

7000 лева  стипендии за пловдивските студенти, предоставят от благотворителен клуб за 2018 г. СРОКЪТ ЗА КАНДИДАСТВАНЕ Е ДО 22-ри ОКТОМВРИ. 

 

Round Table 3 Plovdiv инициира срещи с ръководствата на университетите на територията на град Пловдив във връзка с предоставянето на 3 стипендии от клуба за 2018 година на обща стойност 7000 лева.

    1 стипендия "Димитър Анастасов" - 3 000 лева.

   2 стипендии по 2 000 лв. за изявени студенти от пловдивските висши училища.

 

В Медицински университет - Пловдив са поставени плакати с инструкции за кандидатстване на най-комуникативните места. Информацията за стипендиите е разпространена сред студентската общност чрез студентските организации в МУ - Пловдив  - Студентски съвет, Асоциация на студентите по медицина, Българска Асоциация на студентите по дентална медицина, Асоциация на студентите по фармация в България и чрез социалните мрежи.

 

Крайния срок за кандидатстване е 22.10.2018г. на www.rt3plovdiv.com. 

 

Връчването на стипендиите ще се извърши на тържествен благотворителен бал в Деня на Народните будители от 19:30ч. в Пиано-бар Синатра.

 

Средствата са набирани и чрез организираните благотворителни игри  "Човешки джаги" по време на Kapana Fest 2018 от 28-ми до 30-ти Септември. "Човешките джаги" са уголемен модел на популярната игра на джаги, като вместо миниатюрните фигури на футболисти към металните лостове са здраво завързани истински играчи, а техните движения са ограничени само по продължение на прътовете.
Инициативата се оказа много популярна и резултатът успешен - събиране на средства за стипендии за най-успешните и талантливи студенти от висши учебни заведения в град Пловдив. 

Коментари