Публикация

Четвърта среща на БНСДЕ: "ДЕТСКАТА ЕНДОКРИНОЛОГИЯ: ПОГЛЕД КЪМ БЪДЕЩЕТО“

Четвърта среща на БНСДЕ: "ДЕТСКАТА ЕНДОКРИНОЛОГИЯ: ПОГЛЕД КЪМ БЪДЕЩЕТО“

Четвъртата среща на Българско национално дружество по детска ендокринология  -БНСДЕ http://bnsde.org/ с международно участие, под надслов: PEDIATRIC ENDOCRINOLOGY: FACING THE FUTURE („ДЕТСКАТА ЕНДОКРИНОЛОГИЯ: ПОГЛЕД КЪМ БЪДЕЩЕТО“), ще се проведе в хотел "Империал" в Пловдив от 8 до 10 ноември 2018 г. 

Тези срещи се организират през 2 години от 2012 г. и са високо оценявани от всички участници, заяви проф. д-р Мая Константинова, председател на дружеството. Целта на тези международни срещи е съсловието на детските ендокринолози в нашата страна да поддържа високо ниво на познания и клиничен опит.   

Поканените чуждестранни лектори за тази година са 10. Повечето от тях са световно известни учени и клиницисти в областта на детската ендокринология. Ето кои са те:

Prof. Michael Ranke от Германия,

Prof. Natasa Bratina от Словения,

Prof. Franco Chiarelli, Prof. Claudio Maffeis, и Prof. Alessandro Salvatoni от Италия

Prof. Ewa Tendera и Przemysława Jarosz-Chobot  – от Полша

Prof. Orit Pinkas Hamiel – от Израел

Prof. Stuart Brink и Dorothy Becker -  от САЩ

Prof. Zdenek Sumnik, d-r Lenka Petruzelkova and Milos Kozak - от Чехия

Prof. Corina Paul – от Румъния

Очакваните теми за лекции и дискусии са свързани с диагнозата, лечението, контрола на хроничните ендокринни заболявания в детската възраст: захарен диабет, затлъстяване, нарушения в растежа, нарушения в пубертета, надбъбречна патология и др.

Както показва логото на конгреса, голямо внимание ще се отдаде на най-съвременните и очаквани в бъдеще средства за диагноза и лечение в областта на детската ендокринология, посочи проф. д-р Константинова.

 

Вижте програмата в прикачения файл:

 

Прикачени файлове

doc

Коментари