Публикация

Млади психиатри създадоха нова асоциация

Млади психиатри създадоха нова асоциация

„Световните проучвания сочат, че лекарите страдат много повече от бърнаут синдром, когато са изолирани. Тези, които не са активни участници в професионални срещи, всъщност много по-лесно се демотивират в работата си. Целта ни е да ангажираме хората да поддържат своя плам в работата и да го правят с желание“

 

Така членът на УС на Българската младежка психиатрична асоциация д-р Петя Маринова обясни нуждата от създаването на подобна организация.

 

Дейността на асоциацията бе представена в специална презентация по време на ХХVІ конференция по психиатрия, която се проведе на 12 и 13 октомври в Правец. Организацията е създадена наскоро и вече набира популярност сред младите психиатри.

 

Председателят на асоциацията д-р Калоян Гевара, специализант по психиатрия, отбеляза, че в много европейски страни вече съществуват подобни психиатрични общности. Тяхната основна цел е

 

да подпомага младите специалисти в тяхното научно и кариерно развитие

 

Д-р Десислава Игнатова, специализант по психиатрия и зам. председател на асоциацията допълни, че в момента българските млади психиатри са малко изолирани един от друг. Ето защо се търси промяна.

 

„Идеята е да съберем хора, които имат сходни проблеми, като специализанти и докторанти, които са в началото на своята кариера, като организираме мрежа от контакти“, каза тя.

 

Една от основните цели на асоциацията е да бъде подпомогнато

 

развитието на обучителните програми

 

за психиатри в България, което да подобри тяхната работа.

 

Коментари

А да ме прощават психиатрите,но повечето от тях,самите те имат нужда от специализирана помощ!

Плам-Плам! Ама само плам не е достатъчен! Необходими са и много по-високи доходи,за да има мотивация! Или,както казваше доцент Захариев на доцент Банков : - "Защото пари у нас има,обаче се насочват и разпределят неправилно"! "Разпределят се"! .........Между "правилните хора"!