Публикация

Новости от сферата на биомедицинските науки ще бъдат представени на студентски форум в София

Новости от сферата на биомедицинските науки ще бъдат представени на студентски форум в София

Едни от най-големите научни постижения в сферата на медицината ще бъдат представени у нас по време на International Biomedical Congress Sofia (IBCS) , който ще се проведе от 16 до 18 ноември в София Тех Парк.

 

Конгресът се организира от студенти по медицина и има за цел да създаде среда за развитие и контакти на младите професионалисти в сферата на здравеопазването.

Програмата включва посещение на ключови лектори, водещи специалисти в областта си, както от чужбина, така и от България. Те ще представят новостите от сферата на биомедицинските науки. Темите, които ще засегне тазгодишното издане на конгреса, са Невронаука, Ендокринология, Акушерство и гинекология и Медицинско предприемачество. Освен това се очаква да има около 50 уъркшопа с практическа насоченост, паралелни симпозиуми, свързани с денталната медицина и фармацията, както и медицинска универсиада, емблематична за IBCS .

“Тази година очакваме още по-голям интерес към конгреса в сравнение с предишните издания. Посетителите ще могат не само да слушат лекции и да участват в уъркшопове, но и да се запознаят с колеги от целия свят и да създадат важни контакти. Предвидили сме и интересни активности за ученици.”, споделят от организационния
комитет на IBCS.

В програмата студентите могат да се включат като активни или пасивни участници. В първия случай младите специалисти ще имат възможност да представят своя научна разработка пред утвърдени професионалисти и да получат обратна връзка за работата си. Пасивните участници могат да посетят всички активности от програмата. Гостите на събитието ще имат възможността да посетят и уникалното изложение Symbiartic: изкуство чрез наука. Основната му цел е разработването на мултидисциплинарна платформа, която да осъществи диалог между изкуството и фундаменталната наука. Изложението ще представи представи оригинални творби от всички сфери на визуалните изкуства, вдъхновени от любовта към науката, както и експонати с естетическа стойност, инспирирани от научната дейност.


International Biomedical Congress се организира с подкрепата на Асоциация на студентите изследователи, Студентски съвет на МУ София, First Investment Bank, Egis, Александровска болница, София Тех Парк.
Ако имате желание да се включите в конгреса, може да се регистрирате онлайн.


Крайният срок е 1 ноември: https://ibc-sofia.org/register

 

Коментари