Публикация

Шестима пловдивски медици бяха отличени с приз на БЛС за 2018 г.

Шестима пловдивски медици бяха отличени с приз на БЛС за 2018 г.

Пловдивската лекарска колегия към БЛС връчи годишните си награди "Лекар на годината 2018”. Специален гост на празника по повод 19 октомври- Деня на българския лекар, беше председателят на БЛС д-р Иван Маджаров.

На официална церемония председателят й д-р Атанас Калчев връчи приза на трима медици. Д-р Веселин Станчев бе отличен в категория ПИМП - Общопрактикуващ лекар. Д-р Георги Данев, който работи в ДКЦ 2 и ДКЦ 5, е „Лекар на годината“ СИМП - специалност Образна диагностика. Детският онкохематолог от Детска клиника на УМБАЛ "Св. Георги" д-р Ангелина Стоянова - Делева получи приза в категория Болнична помощ.

Още трима пловдивски лекари ще получат призове на 19 октомври в София на национално ниво.

Проф. Захари Захариев дмн, завеждащ Клиника по Неврология към УМБАЛ "Св. Георги", е отличен за дългогодишна дейност в областта на медицината и активен принос в развитието на специалност "Неврология". 

За принос за развитието и утвърждаване авторитета на съсловната организация награда получава д-р Георги Кръстев – главен секретар на РК на БЛС – Пловдив, специалист ортопед-травматолог в УМБАЛ "Каспела".

Отличен Лекар на годината 2018 г. за Пловдив  е проф. Борис Сакакушев от Първа хирургична клиника на УМБАЛ "Св. Георги" със специалности "Обща хирургия" и "Онкология".

„Работя 40 години и в края на попрището си като лекар да получа такава награда е много мило. Трогната съм“, призна д-р Ангелина Стоянова – Делева. 

С голяма изненада и вълнение прие наградата си д-р Георги Данев, който въпреки празничното настроение посочи и някои от проблемите: „Направленията са малко. Повечето от дейностите са изведени в болничната помощ, а могат да се вършат и в доболничната. 

Много се радвам за тази награда, която ме задължава да работя още повече, за да съм в полза на пациентите, заяви д-р Веселин Станчев, който е общопрактикуващ лекар в Пловдив и Царацово с 2600 пациенти. 

Председателят на БЛС д-р Иван Маджаров поздрави присъстващите и припомни, че е оглавил съсловната организация след номинация на пловдивската гилдия. Пожела на колегите си да успяват и да се справят с новите предизвикателства на здравеопазването у нас.

Медиците се насладиха на емоционалните изпълнения на група "Мистик", а д-р Кръстев първи откри танците. 

Коментари