Публикация

Честит 19 октомври – Ден на българския лекар!

Честит 19 октомври – Ден на българския лекар!

УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ,

За мен е огромна чест да Ви поздравя по повод нашия професионален празник – 19 октомври, Деня на българския лекар.

Днес почитаме паметта на Св. Йоан Рилски – Чудотворец, посветил себе си на хората

изцелявал ги от физически и духовни недъзи и по тази причина наречен небесен закрилник на народа ни, избран за покровител на българските лекари. 

Св. Йоан Рилски

 

Да помагаш на нуждаещия се, да си съпричастен към страданието му, да прогонваш болката и да утвърждаваш живота - това е мисия

за която са нужни не само добро образование и достатъчен опит. Тази мисия е невъзможна без усещане за професионален и човешки дълг. Тя налага отдаденост, изисква призвание. И аз вярвам, че ние, които сме се заклели да се грижим за здравето на хората, и занапред ще виждаме в очите им благодарността, радостта и неподправената, истинска почит за стореното добро.

 

Убеден съм, че

такива особени мигове на среща с излекувания пациент са най-голямото наше удовлетворение като лекари

оправдаващо безсънните нощи, тревогите и трудностите, с които се сблъскваме, даващо висока морална цена на саможертвите, които правим.

Всички, работещи в областта на здравеопазването, знаем за проблемите на системата

и разбираме необходимостта от промяна. Надявам се, че с общи усилия, с мъдрост и далновидност ще се справим с днешните предизвикателства, отстоявайки авторитета и възвръщайки достолепието на българския лекар.

 

Скъпи колеги,

Пожелавам Ви здраве, лични и професионални успехи! Не спирайте да дарявате надежда на онези, които имат нужда от нея. Нека да помним, че

нашите усилия гарантират най-висшата ценност – човешкия живот

Нека оптимизмът, отзивчивостта, търпението и обичта към хората никога да не ни напускат. И дано са изпълнени дните ни с повече удовлетворение и радост!

 

Още веднъж – ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

С уважение,
Д-Р ИВАН МАДЖАРОВ
ПРЕДСЕДАТЕЛ НА УС НА БЛС

Коментари

Честит Празник, колеги! 

На Деня на Българския Лекар днес, нека  си пожелаем здравословни мисли и дейности, както и спорната ни работа в екип да продължи да дава качествената помощ на всички, имащи нужда от нас. 
 А за младите ни наследници - да знаем да им даваме важен пример и принос в техните мечти и начинания.