Публикация

Проф. Петър Петров с приз Дигитален лекар на 2018 г.

Проф. Петър Петров с приз Дигитален лекар на 2018 г.

Проф. Петър Петров спечели приза на CredoWeb Дигитален лекар за 2018 г. Той бе връчен по време на традиционната годишна церемония на Българския лекарски съюз Лекар на годината. На нея присъства министърът на здравеопазването Кирил Ананиев, заместниците му Бойко Пенков и Жени Начева, председателят на здравната комисия в НС Даниела Дариткова, депутати, омбудсманът Мая Манолова,  мениджърите на всички големи болници, много лекари, представители на фармацевтичната индустрия, БФС, синдикати.

"С активността си проф. Петров успя да надгради контактите с колеги и с пациенти чрез пълноценна онлайн комуникация през най-голямата здравна платформа. Той се утвърди като лидер на мнение чрез активно заявено професионална позиция в поредица дискусии, сам провокира и създаде дискусии, публикува множество  авторски статии, създаде и свои събития. Най-ценното е, че той стана посланик на електронното Продължаващо медицинско обучение в CredoWeb сред младите лекари", заяви Лиляна Филипова, мениджър Ключови клиенти на платформата.

Проф. Петров е председател на Националния съюз на акушер-гинеколозите в доболничната помощ и ръководител на АГ клиниката в МБАЛ "Св. Мина" в Пловдив.

Проф. Петров обяви, че

CredoWeb е дигиталната платформа, която прави медицината достъпна в дигиталната мрежа

По думите му тя е много изключително ценна възможност за него, защото като експертна медицинска платформа му позволява да популяризира идеите си, провокира го да се развива и му дава стимул да върви напред и печели съмишленици.

Проф. Петров получи грамота на CredoWeb и ваучер за пътуване за 500 лв. до дестинация и във време, избрани от него.

Наградата Дигитален лекар на годината се връчва от CredoWeb за втора поредна година

Идеята е да се стимулира дигиталната активност на лекарското съсловие и умението на медиците да използват иновативните технологии.

Миналата година призът бе присъден на д-р Магдалена Баймакова, инфекционист  от ВМА. Тя продължава да бъде един от най-активните автори на научни материали в CredoWeb.

Коментари

Прекрасна и иновативна награда! Поздравления на проф Петров, дано продължи да дава пример на по-младите си, а и възрастни колеги за активен и пълноценен дигитален контакт и експертност! Респект!