Публикация

Акад. Дамян Дамянов: Най-ценно е признанието на гилдията (видео)

Акад. Дамян Дамянов: Най-ценно е признанието на гилдията (видео)

Известният български хирург акад. Дамян Дамянов получи приза Лекар на годината 2018 на БЛС. Той му бе връчен на тържествената годишна церемония на съсловната организация на 19 октомври в присъствието на здравния министър Кирил Ананиев, заместниците му, депутати от здравната комисия в НС, омбудсмана Мая Манолова, много лекари, мениджъри на болници, представители на фармацевтичната индустрия, обществени и професионални организации.

"Да получиш признанието на близките си, е ходатайство, признанието на пациентите, е задължително, за да останеш, но най-трудното и ценното е признанието на гилдията. Така че благодаря", каза по повод отличието акад. Дамянов.

 

Какво още споделиха той и колегите му от УМБАЛ "Царица Йоанна" - ИСУЛ за наградата - вижте във видеото

 

Коментари

Честито, Дамяне! Не можах да дойда лично на церемонията поради участие на конференция в чужбина, но се радвам за признанието ти. Аз самият имам същото това признание и награда на БЛС преди доста години, и знам колко ценно е именно гилдията да те уважи и номинира. Още веднъж - честито и наздраве!!!

Дано да е започнал да уважава и той лекарите от провинцията така както те него.Смятам , че има мнооооого по - достойни от него.Ще преглътнем поредния фарс.

Най- сърдечни поздравления! Акад. Дамянов, да сте жив и здрав дълги години!

Тук няма нужда от коментар. Просто това е той,,,,, - лекар, хурург, професор , академик. Честито?
!!!! Пожелавам здраве и творчески години.!!

Достоен избор на гилдията за академик Дамянов. И напълно подкрепям изказването му за това, че най-ценно е признанието на гилдията, след като си получил обаче оценката и одобрението като специалист от пациентите си и другите хора. 

Още веднъж - Честито на академик Дамянов!