Публикация

Напрежение сред пациенти и лекари заради проблем с паркирането пред ДКЦ-1

Напрежение сред пациенти и лекари заради проблем с паркирането пред ДКЦ-1

Проблемът с паркирането пред Диагностично-консултативен център 1 (ДКЦ 1) в Пловдив създаде голямо напрежение сред работещите в здравното заведение и неговите пациенти. Това стана ясно на проведеното днес събрание на колектива. В него участваха и представители на Райoнната колегия на Българския лекарски съюз Пловдив, начело с неговия секретар д-р Георги Кръстев.

"Положението в района на ДКЦ 1 с паркирането е нетърпимо. След извършените там ремонти местата за престой на моторни превозни средства са намалени значително и хората, работещи в здравното заведение, са принудени да плащат по 2 лева на час за "Синя зона" за престоя на автомобилите си. Сами сметнетe колко им излиза на ден. Някои лекарите е медицинските сестри обмислят дали да не напуснат и да си потърсят работа другаде.

Пациентите, които идват на прегледи в поликлиниката, се чудят къде да оставят автомобилите си дори и за кратко време. Положението с инвалидите пък е още по-тежко, на тях на практика достъпът им е ограничен", заяви д-р Георги Кръстев. Той добави, че работещите в ДКЦ 1 ще сезират Областния управител и Общинския съвет на Пловдив с молба за разрешаването на този проблем.

Коментари