Публикация

V-ти Национален конгрес по имунология с международно участие събира над 150 участника в Пловдив

V-ти Национален конгрес по имунология с международно участие събира над 150 участника в Пловдив

ПЕТИ НАЦИОНАЛЕН КОНГРЕС ПО ИМУНОЛОГИЯ, с чуждестранно участие ще се проведе от 25 до 28 октомври 2018 г., в Пловдив.

 

Националният конгрес по имунология с международно участие е едно от най-значимите събития сред имунологичната общност в България, което се провежда на всеки четири години.

Под надслов „Имунология за всички“ конгресният форум щe събере не само имунолози, работещи в областта на експерименталната и клиничната имунология, но също и педиатри, интернисти, хирурзи, както и представители на други клинични специалности.

Конгресната програма (приложена) е богата и разнообразна и е разпределена в интересни сесии – механизми на регулацията в имунния отговор, имунология на репродукцията, инфекции и имунитет, автоимунитет, имуно-онкология, трансплантация и имунитет, вродени имунни дефицити.

Официалното откриване на конгреса е на 25.10.2018 г. от 19 ч. в хотел “Империал”.

Организатори са Българското дружество по имунология при СУБ и Българската асоциация по клинична имунология. В организационния комитет са и водещи имунолози от Медицински университет – Пловдив.

 

Ден преди започването на конгреса ще се състои станалото традиционно Международно училище по имунология, предназначено за теоретична и практическа подготовка на начинаещите изследователи. С подкрепата на Европейската федерация на имунологичните дружества (EFIS) и списанието European Journal of Immunology за пета поредна година докторанти и млади учени от България и други страни на Европа и света ще слушат лекциите на видни български и европейски имунолози и ще имат възможност да обсъдят с тях своите собствени проекти.

 

Чуждестранните лектори са от Германия, Австрия, Норвегия, Холандия, Италия, Унгария, САЩ и Чехия. Българските участници са от БАН, МУ-София, СУ “Св. Климент Охридски”, НЗЦПБ, ВМА-София, УМБАЛ “Александровска”, УМБАЛ “Пирогов”, УМБАЛ “Лозенец”, МУ-Пловдив и УМБАЛ “Св. Георги”, ПУ “Паисий Хилендарски”, МУ-Плевен, Тракийски университет -Стара Загора и др.

В конгреса се очаква да вземат участие над 150 души, от които поне 40 са млади учени под 35 години, вкл. и докторанти.

Прикачени файлове

pdf

Коментари