Публикация

Новият председател на БДББ ще наблегне на работата с млади учени

Новият председател на БДББ ще наблегне на работата с млади учени

Доц. д-р Владимир Ходжев, дм, е новият председател на Българско Дружество по Белодробни Болести (БДББ). Той беше избран на общо събрание, което се проведе по време на VII-мия Конгрес на научното дружество във Варна.

 

Доц. Владимир Ходжев – един от най-уважаваните белодробни специалисти в България, е началник на Клиниката по пулмология в УМБАЛ Свети Георги - Пловдив и ръководител на Секция по пневмология и фтизиатрия към Катедра по вътрешни болести на Медицински Университет, град Пловдив (Официална Страница) . Член е на European Respiratory Society и American Thoracic Society.

 

Доц. Ходжев оценява работата с младите учени като едно от основните направления, които трябва да развива дружеството в следващите две години. Само след месец ще има обучителен курс за специализанти от програмата за продължаващо обучение на БДББ. Дружеството трябва да продължи да работи за усъвършенстването и квалификацията на всички белодробни специалисти в областта на пневмологията и фтизиатрията.

 

Доц. Ходжев подчертава необходимостта от тясно сътрудничество с Медицинските университети в страната и ще работи за разширяване на сътрудничеството с Европейското респираторно общество.

 

Българско Дружество по Белодробни Болести (БДББ) е единственият представител на научната общност от България, асоцииран член на Европейското респираторно общество.

 

Пожелаваме успех на доц. Ходжев!

Коментари