Публикация

Рефлексотерапия

Рефлексотерапия

Според  философията на техниката всички органи, жлези и системи в тялото са проектирани върху зони (точки) по ходилата и ръцете. Чрез масаж и стимулиране на тези точкирефлексотерапията повлиява положително лечението на редица заболявания, изчиства блокажите на жизнената енергия и подобрява цялостното здравословно състояние. Рефлексотерапията крие в себе си древно знание за противодействие на болката и подобряване на здравето.

Като терапия за намаляване на болката, рефлексотерапията има множество доказани в проучвания добри резултати. Прилагането на натиск върху рефлекторните зони се смята за част от лечебния процес, който нормализира енергийния поток в тялото и функционирането на нервната система, подобрява обмяната на веществата, стимулира функцията на отделните органи, намалява болката, активизира кръвообръщението, а съответно и снабдяването на тъканите и органите с кислород и хранителни субстанции. Създава усещане за релаксация, лекота, успокоява нервите и намялава стреса, като задейства самооздравителните процеси в организма.

В Клиника Нова, гр. Варна ви предлагаме различни видове масажи от китайската медицина, според вашите потребности и дискомфорт в тялото.

Коментари