Публикация

Защо е добре да ядем тиква за закуска

Защо е добре да ядем тиква за закуска

Тиквата е вкусното и здравословно богатство на есента. Освен, че тя е символ на Хелоуин е и много богата на витамини и минерали, което я прави добър избор за закуска. Обикновено ние я консумираме за десерт или самостоятелно. В България, най- популярните начини за приготвяне на тиква са тиквеник и печена тиква с мед и орехи. В Америка, обаче консумират тиквата на каша и с овесени ядки, съобщават от foodpanda. Ето и още няколко предложения как да закусвате с тиква.

1. Мъфини от тиква- Все по- често заемат заслужено място в здравословната кухня. Приготвят се лесно, вкусни са и удобни за носене в офиса или на училище.

2. Френски тост с тиква- Френският тост с тиква е много полезен за закуска и набавя всичко необходимо на организма, за да се чувстваме бодри и тонизирани през деня. Приготвя се с филии пълнозърнест хляб, намазан с масло, парченца тиква и орехи.

3. Овесени ядки с тиква - Това е най- лесната и бърза закуска. Приготвяте тиквата на каша, с малко прясно мляко и овесени ядки.

4. Крем карамел с тиква - Ако искате да впечатлите вашето семейство и гости, направете крем- карамел с парченца тиква. За Световна столица на тиквата е обявен Илинойс.  Градът произвежда 85% от тиквените консерви на планетата.

 

Коментари