Публикация

Витамин В намалява риска от рак на белия дроб


Хората с високи нива на витамин B в кръвта са по-малко застрашени от развитието на белодробен рак, дори ако пушат, съобщава Би Би Си.

Изследване, публикувано в Journal of the American Medical Association, е проведено с 400 000 души и показва, че високите нива на витамин B6 и аминокиселината метионин намаляват риска наполовина.

Тези полезни вещества обикновено се съдържат в ядките, рибата и месото или може да бъдат приемани като добавки, но специалистите поясняват, че спирането на тютюнопушенето остава най-добрият начин за ограничаване на риска от рак на белите дробове.

Засега е твърде рано обаче да се определи дали взимането на витамини може да предостави допълнителна защита. Необходими са още изследвания, които да докажат, че увеличаването на нивата на витамин B може да намали рисковете от белодробен рак.

Коментари