Публикация

БФС връчи стипендии на студенти по фармация

БФС връчи стипендии на студенти по фармация

За пета поредна година Българският фармацевтичен съюз (БФС) връчи стипендии за отличен успех и активност на студенти по фармация на тържествена церемония в навечерието на Деня на народните будители.

"Изключително важно е да подкрепяме младите хора, да оценяваме усилията им подобаващо, те са нашата бъдеща банка кадри", заяви председателят на организацията проф. Илко Гетов.

Магдалена Александрова, петокурсничка във Фармацевтичния факултет на МУ-София получи годишна стипендия от 1000 лв. за отличен успех и серия научни публикации. Тя  специализира промишлена фармация и има подчертан интерес към теми като лекарства сираци, лекарствен метаболизъм и др.

Виктор Тенев, студент от Фармацевтичния факултет на МУ-София бе отличен заради активността си в рамките на студентския обмен в Хайделберг. Четвъртокурсничката Надежда Янакиева от същото учебно заведение пък стана стипендиантка на БФС  заради проекта, по който работи на тема "Вибрационна спектроскопия на фармацевтичните продукти".

наградени студенти фармацевти от БФС

Отличени бяха още 6-има студенти, които получиха стипендии по 500 лв.

Младите фармацевти бяха отличени от комисия в състав: маг.-фарм. Светослав Крумов, главен секретар на БФС, маг.-фарм. Антон Вълев, председател на Комисията по качество, маг.-фарм. Стефан Пенков, председател на Комисията по етика и маг.-фарм. Венцислав Янчев, шеф на аптеки Nota Bene и един от инициаторите за наградата.

Директорът на Изпълнителната агенция по лекарствата маг.-фарм. Богдан Кирилов покани наградените на среща в агенцията, където да се запознаят с процесите на регулацията и да бъдат обсъдени възможностите да започнат стаж там. 

На последното си засение от 31 октомври 2018 г. УС на БФС взе решение следващото издание на Българскит фармацевтични дни догодина да бъде в Боровец.

 

Коментари