Публикация

Екип на ЦСМП-Плевен осъществи сложно израждане в линейка

Екип на ЦСМП-Плевен осъществи сложно израждане в линейка

В петък, около 10,30 ч., в централата на ЦСМП-Плевен, е прието повикване за родилка от село Садовец. На сигнала се отзовава Втори педиатричен екип за първа помощ, който се ръководи от д-р Цветанка Богданова. При пристигането си в селото те вземат родилката, за да я транспортират в Клиниката по Акушерство и гинекология на УМБАЛ - Плевен, но бебето се ражда по път.

Случаят е много сложен, защото

бебето е било седалищно разположено. Ситуацията е тежка, но екипът в линейката се бори за живота на майка и дете. Благодарение на дългогодишният опит на д-р Богданова и акушерка Чуклева, както и на шофьора на линейката Янко Пенев, раждането минава успешно и довежда на бял свят живо и здраво момиченце. То е с размери 48 сантиметра и тежи 2,450 кг.

Майката и бебето са в добро състояние

и са настанени в Акушер-гинекологичния център на УМБАЛ-Плевен.

Д-р Цветанка Богданова е лекар  от 36 години, като от 1988 г. работи в системата на спешната помощ. В дългогодишната си практика тя е помогнала на десетки бебета да се появят на бял свят в линейка, но  за първи път тази нощ се е наложило тя и екипът й да израждат новородено, което е седалищно разположено.

Коментари

Д- р Богданова е изключителен професионалист!