Публикация

Проф. К.Иванов: Медицинският одит е компетентен и добронамерен


Ние бяхме сред първите лечебни заведения, на които беше извършен медицински одит от новосъздадената агенция. Мога да кажа, че колегите, които го извършиха, бяха изключително компетентни, добронамерени.
Това каза пред Хелт медия изпълнителният директор на университетската болница „Св. Марина” във Варна проф. Красимир Иванов.

„За разлика от многобройните одити, които сме имали през годините, освен че се запознаха с цялостната организация на работата в „Св. Марина”, колегите дадоха и препоръки, насоки за това как тя да се подобри. С други думи, не беше само проверка с цел да се търси нещо нередно, някаква сензация или да се злепоставя болницата, а определено имаше практическа полза са нас.

Важно е да се гледа комплексно, професионално и резултатите от дейността на агенцията да се коментират в професионалните среди, за да се вземат правилните решения. Както от самите болници, така и от ръководството на МЗ. То е амбицирано да промени системата на здравеопазване, което не може да стане, ако не разполага с необходимата информация”, подчерта проф. Иванов.

Коментари