Публикация

301 здравни специалисти дипломира Факултетът по обществено здравеопазване на МУ-Варна

301 здравни специалисти дипломира Факултетът по обществено здравеопазване на МУ-Варна

На тържествена церемония на 3 ноември 2018 г. в зала 1 на Фестивален и конгресен център - Варна дипломите си получиха 301 специалисти от Факултета по обществено здравеопазване на МУ-Варна. Дипломиран бе и първият в България випуск на абсолвенти с медицинско образование от специалност „Оптометрист“ – образователно квалификационна степен „Магистър“. Сред завършилите студенти са и 16 магистри от единствената в страната рускоезична магистърска програма „Обществено здравеопазване и здравен мениджмънт“.

Абсолвентите са от общо 10 специалности

- в образователно-квалификационни степени „Бакалавър“ и „Магистър“ – „Медицинска сестра“, „Акушерка“, „Управление на здравните грижи“, „Здравен мениджмънт“, „Опазване и контрол на общественото здраве“, „Фармацевтичен мениджмънт“, „Рехабилитация, морелечение, уелнес и СПА“ и „Оптометрист“.

Отличник на випуска е Памела Пеньовска от специалност „Здравен мениджмънт“

а 14 от дипломантите завършват с успех над 5,50. Всички отличници от ОКС „Бакалавър“ бяха наградени от ректора проф. Красимир Иванов, а двама от тях получиха награди и от кмета на град Варна Иван Портних.

 

Дипломираха се 301 здравни специалисти от Факултета по обществено здравеопазване на МУ-Варна

 

Ректорът на МУ – Варна проф. д-р Красимир Иванов се обърна към абсолвентите с думите: „ За да постигате успех в професионалното си поприще, не е необходимо единствено да достигнете до желаната позиция. Истинският успех означава всеки ден да надграждате себе си, да си извоювате малки победи, които да ви правят по-добри от вчера. Именно развитието е ключът към щастието и успеха!“.

 

През тази година се навършват и 25 години от създаването на първата в България академична специалност „Здравен мениджмънт“, която е и причината за създаването на Факултет по обществено здравеопазване към МУ-Варна. За изключителния принос за развитието на образователната, международната и обществената дейност на факултета, за утвърждаването на доброто име и престиж като водеща институция в областта на общественото здраве на регионално, национално и международно ниво, бе присъдена награда на доц. Емануела Мутафова – декан на Факултета в периода 2012-2018 г.

Университетска болница „Св. Марина“ – Варна осигури работни места по избор на 10 дипломанти

Специализираната акушеро-гинекологична болница „Проф. д-р Димитър Стаматов“ осигури 10 работни места за акушерки, а Майчин дом - Варна – 2 места за „Медицинска сестра“ и 3 места за „Акушерка“.

 

Многопрофилна болница за активно лечение „Св. Анна“ – Варна дава възможност за работа на 25 медицински сестри и 5 акушерки, а Многопрофилната болница за активно лечение - Добрич осигури места за всички дипломанти от специалност „Медицинска сестра“.

Студентите от специалност „Здравен мениджмънт“ излъчиха своите фаворити сред преподавателите си

и наградиха доц. Емануела Мутафова и проф. Стефка Коева с титлата „Любим преподавател“.

 

Официални гости на церемонията бяха ректорите на МУ-Варна и членове на съвета на настоятелите на университета, представители на местната власт, както и управители на лечебни и социални заведения от града и страната.

 

На промоцията присъстваха студентите от специалностите „Медицинска сестра“ и „Акушерка“ от Филиалите на Медицинския университет в градовете Велико Търново, Шумен и Сливен. Получени бяха и множество поздравителни адреси към дипломантите и академичното ръководство.

 

Музикален поздрави към завършващите студенти отправи тенорът от Варненската опера Валерий Георгиев.

 

Димломиране - ФОЗ - МУ-Варна

Коментари