Публикация

София е домакин на международен конгрес по трудова медицина

София е домакин на международен конгрес по трудова медицина

Първи конгрес по трудова медицина и експертиза на работоспособността ще се проведе на 7 и 8 ноември в Националния дворец на културата в столицата. В него ще се включат освен водещи български специалисти по трудова медицина, също и експерти от СЗО, Италия, Сърбия, Гърция, Русия.

Целта на форума е осигуряване на здраве и устойчива работоспособност

чрез академично обучение, както и предприемане на законодателни промени и дейности за превенция на хроничните и свързаните с труда заболявания.

 

Специалисти ще имат възможност да обсъдят иновативни практики за профилактика при най-младите и при възрастните работещи, а също така и за подпомагане на трудоустроените и хората с увреждания.

Ще бъдат дискутирани и

  • качеството на трудовия живот на работещите в здравеопазването;
  • здравословните проблеми като последица от трудовия процес при работещи в център за Спешна медицинска помощ;
  • бърнаут в лекарската професия;
  • здравословните и безопасни условия на труд при инфекциозен причинител в лечебните заведения и други.

Организатори на събитието са Медицински университет-София, Факултетът по обществено здраве, Българското академично дружество по трудова медицина, Националният специализиран експертен лекарски борд към БЛС.

 

Подробности за конгреса, който е по проект ЕПСИЛОН (Европейски партньорства за превенция и социални иновации за лекари чрез обучения и наука), и програмата може да видите в прикачения файл.

Прикачени файлове

pdf

Коментари