Публикация

Кампания за безплатно измерване на ръста на децата

Кампания за безплатно измерване на ръста на децата

Безплатно измерване на ръста на деца от 1 до 18 години стартира от  7 ноември и ще продължи до 11 ноември, в  Клиниката по педиатрия и генетични заболявания на УМБАЛ „Свети Георги“

 

Консултациите ще се извършват от детски ендокринолози от Отделението по ендокринология на Клиниката по педиатрия и техни колеги от Варна.

 

Измерването ще се провежда в специализиран кабинет на първия етаж в клиниката, която се намира на бул. „Васил Априлов“ №15А, от 09.00 до 12.00 часа.

 

Малките пациенти, при които се регистрират отклонения от нормите за съответната възраст, ще бъдат консултирани безплатно с детски ендокринолог. Организаторите уточняват, че е добре родителите да вземат предварително от личния лекар на детето си данните от предишни измервания през годините. Не е необходимо  да  носят направления.

 

Предвидени са и беседи с родителите за проблемите с растежа при деца и юноши. Около 50% от прегледаните деца са с някакъв проблем - свързан само с ръста или съчетан и с други нарушения, коментират детските ендокринолози от УМБАЛ „Свети Георги“.

 

Заглавна снимка: https://medium.com/

Коментари