Публикация

Хоспис "Добролюбие"-десет години хуманизъм

Хоспис "Добролюбие"-десет години хуманизъм

Организираната по случай 10 годишния юбилей на Хоспис „Добролюбие“ инициатива „Сготви за баба“завършва с участието на Районната лекарска колегия - Кърджали. По случай професионалния си празник днес, лекарската колегия се включва в инициативата.   Лекарите осигуриха вкусен обяд за четиридесет пациенти настанени в хосписа.  Инициативата стартира на 07.04.2018г. в нея се включиха различни съсловни организации.  На професионалните си празници,  различни   гилдии приготвяха храна за пациентите в хосписа. Участници: БАПЗГ, Камарата на строители и хотелиери, РД на МВР – Кърджали, ИмерисМинералс България“ АД/Бентонит/ осигури професионална готварска печка. Участието на авторитетни организации привлече вниманието на обществеността и в нея спонтанно се включиха закусвалня „Престиж“, както и четири физически лица пожелали анонимност.  Цялата кампания осигури осем вкусни обяда,  приготвени с много любов и топлина.

Напомняме, че до края на октомври 2018г.ще се организират и инициативи свързани с проблемите на възрастните хора, както и  проблемите на институциите полагащи  грижи за тях.

     Ще има мероприятия свързаниблаготворителната дейност на арт галерия „Милосърдие“, която е разположена в хосписа. 

Хоспис „Добролюбие“ набира  доброволци за морална и  духовна подкрепа на пациентите. Желаещите да положат доброволен труд в хосписада сесвържат с администрацията на  тел. 0361/68306 или е-mail:  hospiskj@abv.bg

Дали тази проява ще е последна или поредна решавате Вие!!!

Екипа на Хоспис „Добролюбие“ благодари на всички подкрепили инициативата!!!

Коментари