Публикация

Къде самоубийствата се случват най-често в понеделник

Къде самоубийствата се случват най-често в понеделник

Рекордът по брой самоубийства на глава от населението се държи от Япония. Все повече японски деца и възрастни слагат край на живота си и броят им рязко е скочил през 2016-2017 г. Над 250 ученика са се самоубили през този период.

Учени от Waseda University в Токио и Osaka University провели съвместно проучване на този неприятен „ феномен. 

Изследването

Авторите  проучили 870 000 самоубийства за периода от 1974 до 2014 г. Оказало се, че времето, в което човек решава да отнеме живота си, зависи от неговите възраст, пол и икономическа ситуация. 

Изводите

Японските изследователи стигнали до заключението, че пикът на самоубийствата сред офисните работници от мъжки пол на средна възраст (от 40 до 65 г.) е в понеделник сутринта. Това е първото изследване, което прави връзка между суицидните намерения и времето на осъществяването им.

 

Япония продължава да държи лидерските позиции по брой на самоубийствата, независимо, че страната може да се похвали с един от най-високите стандарти на живот в света.

Преди време специалистите отбелязаха, че случаите на самоубийства сред младежите нарастват на 1 септември – началото на учебната година в Япония.

Коментари