Публикация

Безплатно измерване на кръвната захар в Болница „ВИТА“

Безплатно измерване на кръвната захар в Болница „ВИТА“

През седмицата от 19 до 23 ноември в Болница „Вита“ послучай Световния ден на диабета ще се проведе БЕЗПЛАТНО измерване на кръвната захар. Всеки желаещ да получи измерване и консултация, може да го направи на 19 /понеделник/ и на 22 ноември /четвъртък/ от 15 до 16 часа в 4 кабинет на „Вита“ База 2.  Тестовете и консултацията се извършват от д-р Мая Христозова само след предварително записване на тел. 0897/964 968.

 Световният ден за борба с диабета се отбелязва всяка година на 14 ноември по решение на Световната здравна организация и Международната диабетна федерация в отговор на нарастващата заболеваемост от захарен диабет. Захарният диабет е метаболитно заболяване, характеризиращо се с повишени нива на кръвна захар, което се дължи на частично намаление или нарушено действие на инсулина/захарен диабет тип 2/ или загуба на продукцията му /захарен диабет тип1/. Откриването му навреме и своевременното му лечение може да намали инвалидизиращите усложнения с до 50%.

Диабетът е основен рисков фактор и причина за сърдечносъдова смъртност у нас. Диабетът не боли и голяма част от хората с това заболяване дори не подозират, че то се развива докато не се прояви някое от неговите усложнения.

Затова – погрижете се за себе си в Седмицата на диабета!

Коментари