Публикация
Как да се борим с непоносимостта към глутен
„Свободни без глутен” – ценно практическо ръководство за здравословен, независим от глутена начин на живот
Всичко за глутена, глутеновата диета, заболяването целиакия и много други аспекти, свързани с пшеницата ще научите от книгата на д-р Алесио Фасано и Сузи Флахърти „Свободни без глутен” (издателство” Асеневци”).
Д-р Фасано проучва влиянието на глутена върху човешкия организъм в продължение на десетилетия. Благодарение на неговата дейност става ясно, че целиакията и разстройствата, свързани с глутена, са сред най-разпространените генетични заболявания в света.
Целиакията се наблюдава много по-често от
диабет тип 1, кистозна фиброза и болест на Крон. Причината за това е, че никой не може напълно да асимилира не само глутена, но и близките до него секалин в ръжта и хордеин в ечемика.
Ако сте току-що диагностицирани с разстройство, свързано с глутена, ще ви се иска да прибавите към наръчниците си за безглутенов живот и тази книга "Свободни от глутен” . Тя е ценен инструмент при борбата с непоносимостта към глутен.
Целиакията е генетично разстройство, което засяга деца и възрастни. При хората с целиакия глутенът предизвиква авто-имунна реакция, която може да доведе до пълно унищожаване на вилите – малките, наподобяващи пръсти власинки, покриващи тънкото черво.
Д-р Алесио Фасано
Световноизвестният педиатър, гастроентеролог и изследовател Алесио Фасано е основател и директор на Центъра за изследване на целиакията в Масачузетската болница, първият център за изследване и лечение на целиакия, алергия към пшеница и чувствителност към глутен в САЩ. Д-р Фасано създава Центъра през 1996 г., за да се усъвършенстват лечението, изследванията и информираността за целиакия; през 2003 г. неговото изследване установява, че разпространението на автоимунното разстройство засяга 1 на 133 човека в Америка.
Основен национален и международен оратор, той е широко търсен от национални и международни медии и е представен в стотици списания, сред които The New York Times, The
Wall Street Journal, NPR, CNN, Bloomberg News, USA Today, Los Angeles Times, Huffington Post, Good Morning America, VOGUE и многобройни сайтове и списания, свързани със здравето. Завършил образованието си в Неапол, Италия, д-р Фасано е гостуващ професор в Медицинският факултет на Харвард и завеждащ Отделението по детска гастроентерология и хранене в Масачузетската болница за деца (MassGeneral Hospital for Children).
Сузи Флахърти
Спечелила награди на национално равнище, автор и редактор на книги в областта на висшето образование, Сузи Флахърти е ръководител комуникации към Центъра за изследване на целиакията в Масачузетската болница. Бивш говорител на ректори на университети и управители на международни банки, тя е ръководила голям брой проекти, свързани с маркетинг и промотиране на дадена стратегия, както и е била старши редактор в Университета в Мериленд.
Повече за книгата
Цена: 19.95 лв.
безплатна доставка
ISBN: 978-619-7356-52-6
Автор: д-р Алесио Фасано, Сузи Флахърти
Корица: Мека
Страници: 290 стр.
Формат: 162х235 мм
Година на издаване: 2018
Издател: Асеневци
За допълнителна информация и представяне на книгата
Ивелин Михайлов, издател :
тел.: (02) 987 92 89, 0888344780
office@asenevtsi.com
Коментари
https://youtu.be/2VO_sf-PjuA
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10209616772575717&id=1820634783