Публикация

Как да се борим с непоносимостта към глутен

Как да се борим с непоносимостта към глутен

 „Свободни без глутен” – ценно практическо ръководство за здравословен, независим от глутена начин на живот

Всичко за глутена, глутеновата диета, заболяването целиакия и много други аспекти, свързани с пшеницата ще научите от книгата  на д-р Алесио Фасано  и Сузи Флахърти „Свободни без глутен” (издателство” Асеневци”).

Д-р Фасано проучва влиянието на глутена върху човешкия организъм в продължение на десетилетия. Благодарение на неговата дейност става ясно, че целиакията и разстройствата, свързани с глутена, са сред най-разпространените генетични заболявания в света. 

 

Целиакията се наблюдава много по-често от

диабет тип 1, кистозна фиброза и болест на Крон. Причината за това е, че никой не може напълно да асимилира не само глутена, но и близките до него секалин в ръжта и хордеин в ечемика.

Ако сте току-що диагностицирани с разстройство, свързано с глутена, ще ви се иска да прибавите към наръчниците си за безглутенов живот и тази книга "Свободни от глутен” . Тя е ценен инструмент при борбата с непоносимостта към глутен.

 

Целиакията е генетично разстройство, което засяга деца и възрастни. При хората с целиакия глутенът предизвиква авто-имунна реакция, която може да доведе до пълно унищожаване на вилите – малките, наподобяващи пръсти власинки, покриващи тънкото черво.

Д-р Алесио Фасано

Световноизвестният педиатър, гастроентеролог и изследовател Алесио Фасано е основател и директор на Центъра за изследване на целиакията в Масачузетската болница, първият център за изследване и лечение на целиакия, алергия към пшеница и чувствителност към глутен в САЩ. Д-р Фасано създава Центъра през 1996 г., за да се усъвършенстват лечението, изследванията и информираността за целиакия; през 2003 г. неговото изследване установява, че разпространението на автоимунното разстройство засяга 1 на 133 човека в Америка.

Основен национален и международен оратор, той е широко търсен от национални и международни медии и е представен в стотици списания, сред които The New York Times, The

Wall Street Journal, NPR, CNN, Bloomberg News, USA Today, Los Angeles Times, Huffington Post, Good Morning America, VOGUE и многобройни сайтове и списания, свързани със здравето. Завършил образованието си в Неапол, Италия, д-р Фасано е гостуващ професор в Медицинският факултет на Харвард и завеждащ Отделението по детска гастроентерология и хранене в Масачузетската болница за деца (MassGeneral Hospital for Children).

Сузи Флахърти

Спечелила награди на национално равнище, автор и редактор на книги в областта на висшето образование, Сузи Флахърти е ръководител комуникации към Центъра за изследване на целиакията в Масачузетската болница. Бивш говорител на ректори на университети и управители на международни банки, тя е ръководила голям брой проекти, свързани с маркетинг и промотиране на дадена стратегия, както и е била старши редактор в Университета в Мериленд.

 

Повече за книгата 

Цена: 19.95 лв.

безплатна доставка

ISBN: 978-619-7356-52-6

Автор: д-р Алесио Фасано, Сузи Флахърти 

Корица: Мека

Страници: 290 стр.

Формат: 162х235 мм

Година на издаване: 2018

Издател: Асеневци

 


 

За допълнителна информация и представяне на книгата

Ивелин Михайлов, издател :

тел.: (02) 987 92 89, 0888344780

office@asenevtsi.com

Коментари

https://youtu.be/2VO_sf-PjuA

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10209616772575717&id=1820634783