Публикация

УМБАЛ Пловдив и Pampers в подкрепа на недоносените бебета

УМБАЛ Пловдив и Pampers в подкрепа на недоносените бебета

Pampers реализира мащабно дарение на специализирани пелени за недоносени бебета, което ще обхване 45 неонатологични отделения в цяла България.

Американската марка представи първите пелени, специално създадени за нуждите на най-крехките създания и съобщи, че дарява над 350 000 от тях на преждевременно родените бебета у нас. Pampers Preemie Protection са единствените пелени в България, предназначени за бебета, родени през втория триместър на бременността с екстремно ниско тегло – от 800 грама.

Дарението за отделението по неонатология в УМБАЛ-Пловдив ще бъде направено на 26 ноември 2018 г. (понеделник) в 11:00 часа в Заседателната зала на лечебното заведение. Идеята на акцията е болницата и Pampers да обединяват сили в подкрепа на недоносените бебета.

Всяка година на 26 ноември Българската православна църква почита паметта на Свети Стилиян, Детепазител, когото се счита за покровител на децата и особено на кърмачетата. Отделението по неонатология в УМБАЛ-Пловдив носи неговото име и затова екипът на д-р Диана Аргирова избра на този ден да бъде получено дарението.

Коментари