Публикация

Дарителска кампания в помощ на Клиниката по детска хирургия към УМБАЛ Св. Георги

Дарителска кампания в помощ на Клиниката по детска хирургия към УМБАЛ Св. Георги

Годишно в клиниката се оперират и лекуват между 2900 и 3400 български деца

 

Когато се създава нов живот, никой не мисли за лошото, а напротив- всички са изпълнени с надежна и мечти за светло бъдеще. Действителността за редица семейства в България обаче е по-сурова от мечтаната, тъй като децата им се раждат с различен вид аномалия – сърдечни малформации, на централната нервна система, на лицето и т.н.

 

Да се справят с тези проблеми и да помагат на децата с вродени аномалии и семействата им да имат пълноценен живот са призвани специалистите от Детската хирургия на болница „Св. Георги“ в Пловдив. Клиниката е първото в България специализирано детско хирургическо отделение, създадено през 1952 г. Оттогава досега там се извършва хирургическо лечение на деца от 0 до 18 години

 

За да изпълняват още по-ефективно мисията си и да направят стотици детски истории по-добри, лекарите в болницата се нуждаят от допълнителна апаратура за миниинвазивна хирургия. Средствата за нея могат да бъдат дарени по лесен и достъпен начин, благодарение на проекта на болницата, включен в десетото издание на дарителската кампания „Избери, за да помогнеш“. Благотворителната инициатива подкрепя важни за обществото каузи от 2009 г., като досега са подкрепени 233 проекта с над 2.7 млн. лв.

 

За да помогнете за спасяването на човешки животи и да улесним работата на висококвалифицираните специалисти със закупуването на специализираната апаратура за Детската хирургия на УМБАЛ "Св. Георги" – Пловдив може да направите дарение през платформата izberi.rbb.bg само с банкова карта, чрез превод през Райфайзен Онлайн или чрез SMS на единен дарителски номер 17 777, с ключова дума DMS ANOMALII.

 

Заглавна снимка: https://www.parents.com

Коментари