Публикация

Седмица безплатни прегледи за уголемена простата

Седмица безплатни прегледи за уголемена простата

Екипът на отделението по урология в МБАЛ „Централ Хоспитал“ в Пловдив се включва в кампания Movember, с която светът отбелязва месеца на мъжкото здраве, а вниманието е съсредоточено върху една коварна болест, покосяваща силния пол - рака на простатата жлеза. Затова през ноември се провеждат безплатни консултации за доброкачествено или злокачествено уголемяване на жлезата.

Началникът на отделението д-р Артур Сарачев обяви, че в последната седмица на месеца – от 26-о до 30-о число, пациентите могат да се прегледат в болница „Централ Хоспитал“. За целта не е необходимо направление от личния лекар, трябва само да си запишат час за консултацията на тел: 032/644-222.

„Решихме да обявим инициативата си в Деня на Християнското семейство, защото тя се провежда с подкрепата на Ортодоксалния орден на Хоспиталиерите, а и защото здравето на мъжете е важно за всяка фамилия. Избрахме последната седмица, тъй като българите обикновено чакат последния момент, за да си направят преглед и искахме да им предоставим още една възможност“, посочи д-р Сарачев. Той отбеляза, че на диагностицираните отделението, което разполага с високотехнологична апаратура, може да предложи комплексна терапия с медикаменти и хирургична. Лечебното звено е първото, което въведе в практиката си лечение на простата с модерния за света лазер - „Револикс Дуо“.

Ракът на простатната жлеза придобива гигантски размери и вече се смята за първата по честота злокачествена патология при мъжете над 50-годишна възраст. Всяка година повече от 1000 нови случаи на това заболяване се регистрират в България, а един от най-големите проблеми у нас е късното диагностициране.

Коментари