Публикация

Безплатен преглед и консултация за пациенти с болестно затлъстяване във ВИТА База 2

Безплатен преглед и консултация за пациенти с болестно затлъстяване във ВИТА База 2

На 7 декември ВИТА База 2 обявява безплатни консултации за хора с болестни проблеми с теглото.  Ще Ви прегледа и консултира д-р Ивайло Цветков, хирург с над 12 години национален и международен опит в метаболитната хирургия, член на Международната Федерация за Хирургия за отслабване (IFSO) и сертифициран хирург за този вид операции в Европейския съюз.

Приемът се отнася за лица с Индекс на Телесната Маса над 35 пункта. Всеки може да пресметне своя ИТМ и да открие дали има проблеми с теглото тук: https://www.nhlbi.nih.gov/health/educational/lose_wt/BMI/bmi-m.htm ).
          Ефективен метод за медицинско лечение на болестно затлъстяване е метаболитната хирургия. Метаболитната хирургия представлява и обединява различни гастро-интестинални операции за постигане на значителна загуба на тегло: Висок стомашен бай-пас; Мини-стомашен бай-пас; Ръкавна резекция на стомаха; Поставяне на балон в стомаха или Ендоскопска ръкавна резекция.

         Метаболитната хирургия води до значими здравни ползи като понижаване на хипергликемията, нормализиране на стойностите на кръвната захар, намаляване на артериалното налягане и холестерола, както и до подобряване на обструктивната сънна апнея, както и на свързаните с диабета микро- и макроваскуларни усложнения. Популярна е и като бариатрично-метаболитна хирургия или интервенционална диабетология.

          Безплатните консултации с д-р Цветков  ще се проведат на 7 декември между 16 и 18 часа във ВИТА База 2 (ул. „Филип Кутев“10). Задължително запазване на час на тел: 02 45 22 000. Допълнителна информация: www.vita.bg.

На снимките може да видите пациент на д-р Цветков преди и след операцията.

Коментари